Enter the e-mail where we will send you an activation code


Volkswagen doživeo oštar pad prodaje

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Volkswagen doživeo oštar pad prodaje

Prodaja Volkswagena je u septembru pala gotovo 20%, zbog novih emisijskih standarda u Evropi i nesigurnosti korisnika nakon američko-kineskog trgovinskog rata. 
Prema podacima Financial Timesa, evropske isporuke su pale čak 42,6 posto u odnosu na prethodnu godinu na 91.100 vozila. 

Od septembra, svi automobili koji se prodaju u EU, kao i u Švajcarskoj, Turskoj, Norveškoj i Islandu, moraju ispuniti novi WLTP standard. Ova nova regulativa, službeno nazvana "Globalna procedura za ispitivanje vozila", uvedena je širom Evrope kao posledica dizel skandala, a cilj je da se osigura da rezultati ispitivanja emisija budu bliži stvarnim, prenosi SEEbiz.

Novi stroži standardi emisije stvorili su teškoće za proizvođače automobila, jer kompanije moraju da testiraju sve modele automobila koje prodaju. Ranije ove godine, Volkswagen je procenio troškove certifikacije u novoj proceduri od preko milijardu evra. 

Manja prodaja u Evropi izazvala je pad od 18,3% u globalnim isporukama prošlog meseca na 485.000 automobila. Na domaćem tržištu Volkswagena - Nemačkoj - pad je bio "ogroman", komentarisali su predstavnici kompanije. Isporuke su pale za 47,1 posto na 23.300 vozila. 

0 comments

Kompanije