Enter the e-mail where we will send you an activation code


Uber zabranjen u Briselu

Sinteza Sinteza
pre 5 mes.
Uber zabranjen u Briselu

Belgijski trgovinski sud je podržao lokalne taksi kompanije i izjavio da su svetski poznate Uber službe zabranjene u Briselu, navode lokalni mediji.
Odluka dozvoljava samo vozačima sa briselskom taksi dozvolom i posebnim svetlom na krovu da rade u glavnom gradu Belgije, u kojem se nalaze sedišta NATO i Evropske komisije, kao i kancelarije mnogih drugih ključnih međunarodnih organizacija.

Svaka neusklađenost sa odlukom može rezultirati novčanom kaznom od 10.000 evra za platformu. 

Cilj ovog koraka je da se pojasni odluka koja je prvobitno doneta 2015. godine, kojom je naloženo da američka kompanija zatvori svoju jeftinu uslugu sa neprofesionalnim vozačima, Uberpop, u Briselu, dok skuplji UberX servis ostaje nepromenjen. 

Decembarsko naređenje očigledno je usmereno na sve Uber službe, međutim, strana koja govori francuski još uvek razmatra slučaj. U međuvremenu, lokalna taksi kompanija okrivljuje Uber za tumačenje sudske odluke iz 2015. na svoj način da nastavi da radi, izvestio je RTL pozivajući se na šefa taksija Verts Mišela Petra. 

Uber kaže da taj potez trenutno nema efekta na njegove aktivnosti, izjavio je advokat ove kompanije u Belgiji Etienne Kairis. On takođe smatra da "nema razloga" da se blokira UberX. 

Početak poslovanja start-apa iz Silikonske doline dugo je bio u zavadi sa lokalnim taksi kompanijama širom evropskih zemalja. Vlade Holandije, Italije, Španije i Nemačke stajale su na strani tradicionalnih taksija koji tvrde da služba ne poštuje lokalna pravila prevoza i delimično su zabranile rad Ubera. Neke zemlje su potpuno zabranile popularnu aplikaciju, uključujući Mađarsku i Bugarsku.

0 comments

Kompanije