Enter the e-mail where we will send you an activation code


Uber tone u minus, skandali dotukli

Bloomberg Bloomberg
pre 12 mes.
Uber tone u minus, skandali dotukli

Uber Tehnolodžiz je uvećao kvartalne gubitke, pošto se kompanija za deljenje vožnje naručivanjem putem mobilne aplikacije bori sa brojnim pravnim teškoćama.

Neto gubitak kompanije iz Silicijumske doline porastao je na 1,46 milijardi dolara u trećem kvartalu 2017. godine, sa nivoa od 1,06 milijardi dolara iz prethodnog tromesečja, rekli su izvori Rojtersa, čiji identitet britanska agencija ne navodi.

Kvartalni neto prihod je povećan za 14 procenata na dve milijarde dolara, a bruto rezervacije vožnje su porasle za 11,5 odsto na 9,7 milijardi dolara u odnosu na prethodna tri meseca. 

Kao privatna kompanija, Uber nema obavezu da obaveštava javnost o svojim finansijskim rezultatima, ali je ranije ove godine počeo da objavljuje kratke izveštaje sa određenim pokazateljima svog poslovanja. 

Jedan konzorcijum pod vodštvom SoftBank Grupe je objavio tendersku ponudu za akcije Ubera, navodeći da nekoliko značajnih investitora koji poseduju 13-procentni udeo u Uberu, vredan 9 milijardi dolara, planira da proda akcije. 

Uber je ove godine pogodila serija skandala, a najnoviji se odnosi na stogu kaznu regulatora nakon što je otkriveno da je kompanija platila hakerima 100.000 dolara da bi zadržali u tajnosti informaciju o masovnom upadu u njenu bazu podataka prošle godine, u kom su kompromitovani lični podaci sa oko 57 miliona računa klijenata.

0 comments

Kompanije