Enter the e-mail where we will send you an activation code


Trgovinski div gasi 15.000 mesto

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Trgovinski div gasi 15.000 mesto

Britanski maloprodajni lanac Tesko planira da ugasi oko 15.000 radnih mesta i da zatvori odeljenja s mesom, ribom, sirevima i delikatesima u svojim prodavnicama

To je objavio Blumberg pozivajući se na list Mejl on Sandej. 

Ovaj maloprodavac će takođe reorganizovati pekare u svojim prodavnicama, gde će osoblje zameniti automatima za prodaju hrane, navodi se u tekstu. 

Očekuje se da će plan pogoditi većinu od 732 Teskova velika marketa. 

List dodaje da glavni izvršni direktor Dejv Luis želi da sreže troškove poslovanja za 1,5 milijardi funti do 2020. godine, kako bi kompanija postala profitabilnija. 

Tesko je prošle godine kupio veletrgovca "Bukera" za 4,0 milijarde funti, u nastojanju da stekne veću kontrolu nad svojim lancima snabdevanja. Takođe je pokrenuo diskontni lanac "DŽek's" kako bi se u tržišnoj utakmici zaštitio od jeftinijih rivala kao što su Lidl i Aldi. 

Mejl piše da se očekuje da Luis ove nedelje obavi razgovore sa zaposlenima koji treba da budu proglašeni tehnološkim viškom. 

Tokom protekle tri finansijske godine, kompanija sa sedištem u Hertfordšajeru, u Engleskoj, smanjivala je u proseku oko 29.000 radnika godišnje, prema podacima koje je prikupio Blumberg. 

Tesko je krajem februara 2018. godine imao 440.000 zaposlenih, prema poslednjem godišnjem izveštaju, što je dvostruko više od broja zaposlenih u drugom najvećem lancu supermarketa u Velikoj Britaniji, "DŽej Sejnsberiju".

0 comments

Kompanije