Enter the e-mail where we will send you an activation code


Trampov bes ih uništava, opet briše milijarde

Bloomberg Bloomberg
pre 10 mes.
Trampov bes ih uništava, opet briše milijarde

Akcije Amazona pale su za 4 odsto nakon što je predsednik SAD-a Donald Tramp ponovo napao ovu američku kompaniju za onlajn trgovinu.

Tramp se ovog puta obrušio na Amazon zbog niske cene koju plaća Poštanskoj službi Sjedinjenih Država za isporuku njihovih pošiljki i obećao da će to promeniti ne precizirajući kako.

"Samo budale, da ne kažem nešto još gore, tvrde da naša gubitaška Poštanska služba zarađuje novac poslujući sa Amazonom", napisao je Tramp na svom tviter nalogu, prenosi agencija Rojters. 

"Oni gube bogatstvo, i to će biti promenjeno. Takođe, naši maloprodavci koji plaćaju porez u potpunosti zatvaraju prodavnice širom zemlje... nejednak teren za tržišnu utakmicu!", dodao je američki predsednik. 

Tramp se već glasno usprotivio Amazonovoj praksi u korišćenju poštanskih usluga, a njegov današnji tvit je pojačao zabrinutost među investitorima da bi kompanija mogla da se suoči sa dodatnom regulativom. 

Amazon nije odmah odgovorio na zahtev Rojtersa za komentarom. 

Detalji o ceni koju Amazon plaća američkoj Poštanskoj službi (USPS) za dostavu robe kupcima koji su pazarili onlajn nisu javno poznati, ali neki analitičari na Volstritu procenjuju da kompanija DŽefa Bezosa plaća USPS-u tu poštansku uslugu otprilike oko polovine iznosa koji bi platio kompanijama za isporuku paketa Junajted Parsel Servis ili Fedeksu. 

Međutim, kako napominje Rojters, on nije ponudio nikakve dokaze koji bi podržali njegovu kritiku i nije nagovestio nikakve akcije koje će preduzeti. 

Akcije Amazona su ove godine porasle za gotovo 20 odsto, tako da je tržišna vrednost kompanije dostigla oko 700 milijardi dolara.

0 comments

Kompanije