Enter the e-mail where we will send you an activation code


Telekom se vinuo, biće još bolje...

Bloomberg Bloomberg
pre 8 mes.
Telekom se vinuo, biće još bolje...

Kompanija Dojče Telekom saopštila je da je ostvarila rast neto profita u prvom kvartalu od 33 odsto i da je povećala prognozu poslovnih rezultata za celu godinu.

Nemačka telekomunikaciona grupa je navela da je neto dobit u prva tri meseca iznosila 992 miliona evra (1,18 milijardi dolara) u odnosu na 747 miliona evra zabeleženih u istom periodu 2017. godine, prenosi portal Market Voč.

Prihod je u prvom tromesečju bio za 3,9 odsto manji i iznosio je 17,92 milijarde evra u poređenju sa lanjskih 18,65 milijardi evra, dok je prilagođena dobit pre kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA), sa iznosom od 5,5 milijardi evra, praktično ostala nepromenjena u odnosu prošlogodišnjih 5,6 milijardi. 

Kompanija pripisuje rast profita pozitivnoj uporednoj bazi, budući da je u prvom kvartalu 2017. godine dobit bila umanjena zbog jednokratnih negativnih efekata, između ostalog i usled ispravke vrednosti njihovog vlasničkog udela u Britiš Telekom grupi u iznosu od 0,7 milijardi evra. 

Dojče Telekom je povećao prognozu prilagođene EBITDA za celu 2018. godinu, pozivajući se snažnije poslovne performanse u SAD-u, i sada očekuje da će ona dostići oko 23,3 milijarde evra, što je blago više od prvobitne procene od 23,2 milijarde evra.

0 comments

Kompanije