Enter the e-mail where we will send you an activation code


Telekom kupuje kablovske operatere

Sinteza Sinteza
pre 6 mes.
Telekom kupuje kablovske operatere

“Telekom Srbija” se neće zaustaviti samo na kupovini "Kopernikusa", već će se u njegovom vlasništvu uskoro naći još neki kablovski operateri, izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor “Telekom Srbija”.
"Kupovina kablovskih operatera deo je naše strategije "Milion plus" koja predviđa da u narednom periodu imamo više od milion korisnika televizije i interneta, a to je podloga za razvoj ostalih servisa i usluga koje nudimo u paketima", rekao je Ćulibrk u intervjuu za "Blic".

On je dodao da “Telekom Srbija” tu, nažalost, zaostaje za konkurencijom.

"Naš najveći konkurent ima preko 50 odsto tržišnog udela u distribuciji TV sadržaja. Naš cilj je da pobedimo na tržištu i postanemo apsolutni lideri u svim segmentima", istakao je Ćulibrk.

Upitan da li je "Kopernikus", za koji je plaćeno 195 miliona evra, preplaćen, on kaže da je "jedna čista biznis odluka ispolitizovana", što ukazuje da kod konkurencije postoji nervoza i strah od onoga što “Telekom Srbija” radi.

"Mislim na SBB, odnosno njihovog vlasnika "Junajted grupu" koja je zloupotrebila svoj televizijski kanal N1 u obračunu sa konkurencijom", rekao je Ćulibrk.

On je dodao da je vrednost "Kopenikusa" procenila jedna od četiri najveće konsultantske kuće u svetu, a poverenje su ukazale i strane banke koje finansijski prate Telekom u projektu "Milion plus".

Kako je objasnio, na našem tržištu je 90 kablovaca koji nisu u sistemu SBB i “Telekom Srbija”, a većinski vlasnik "Kopernikusa" je upravo njih imao nameru da kupi i za to je imao otvorenu kreditnu liniju. “Telekom Srbija” je, međutim, brzo regovao i okrenuo situaciju u svoju korist.

"Da budemo potpuno iskreni, nama je jasno da se radi o pokušaju da se “Telekom Srbija” zaustavi u realizaciji ambicioznih ciljeva kako bi jačala naša najveća konkurencija. Poručujemo - nisu i neće nas obeshrabriti i odlučno nastavljamo sa daljim razvojem", istakao je Ćulibrk.

0 comments

Kompanije