Enter the e-mail where we will send you an activation code


Startap prevara od 1,9 mlrd $ ili revolucija?

B92 B92
pre 10 mes.
Startap prevara od 1,9 mlrd $ ili revolucija?

Misteriozni startap Magic Leap je na volšeban način prikupio 1,9 milijardi dolara, a da nije investitorima pokazao ni prototip.

I dok ne stigne ovaj uređaj za proširenu stvarnost, predstavljene su njegove prve fotografije.

Posle 6 godina čekanja javnost je konačno dočekala uređaj za proširenu stvarnost koji bi trebalo da unese revoluciju u način na koji koristimo ovakve uređaje. Kompanija je pored fotografija otkrila i ime ovog uređaja – Lightwear. Reč je o ediciji za kreatore kako bi mogli da rade na softveru koji bi maksimalno iskoristio mogućnosti ovog uređaja: Kreativni pojedinci, developeri ali i gejming zajednica imaće mogućnost da naprave šta zamisle na ovom uređaju. Prvi korisnici će takođe moći da učestvuju u tome. 

Lightwear će morati da dokaže da je bolji mnogo poznatijih proizvoda kao što su Microsoft Hololens i Apple AR smartfon tehnologija. Magic Leap tvrdi da će digitalne animacije i objekti moći da se stope sa pravim okruženjem na način koji neće umarati oči korisnika. 

Fotografije predstavljaju finalni izgled Lightwear augmented reality uređaja koji je najavljen za početak 2018. godine. Iako još niko nije vidio konkretan rezultat posle 6 godina i 1,9 milijardi investicija, Magic Leap tvrde da će vrlo brzo da naprave prototip u svojim prostorijama. 

Kompanija je osnovana 2011. godine sa ciljem da kreira revolucionarni AR uređaj koji će promeniti način na koji gledamo na nove tehnologije. To se još uvek nije dogodilo, a nekako nam se čini da je i početak naredne godine nerealan rok. Ako ne budu poštovali rokove, konkurencija će ih prestići.

0 comments

Kompanije