Enter the e-mail where we will send you an activation code


Starbaks zatvara 8.000 lokala, koji je razlog

B92 B92
pre 12 mes.
Starbaks zatvara 8.000 lokala, koji je razlog

Američki lanac kafeterija Starbaks zatvoriće više od 8.000 lokala u SAD kako bi zaposleni mogli da prođu obuku o rasnim predrasudama.

Posle incidenta u aprilu, kada su dvojica crnih muškaraca uhapšeni u jednom od lokala Starbaksa u Filadelfiji, čelnici te kompanije su se izvinili i sastali sa dvojicom muškaraca, ali su takođe angažovali stručnjake kako bi napravili plan obavezne obuke za 175.000 zaposlenih o rasnim predrasudama, prenosi agecija AP.

U okviru današnje četvorosatne radionice, radnici će imati priliku da se najpre upoznaju sa istorijom građanskih prava od šezdesetih godina prošlog veka pa sve do dan-danas, a takođe će na istu temu biti prikazan kratak dokumentarni film. 

Starbaks se na ovaj potez odlučio kako bi smirio odijum u javnosti koji je prošlog meseca nastao prema toj kompaniji, kada je jedan od zaposlenih pozvao policiju jer su muškarci, koji nisu ništa konzumirali, odbili da napuste lokal nakon što im je zabranjeno korišćenje toaleta. 

Video-snimak hapšenja Rašona Nelsona i Dontea Robinsona stavljen je na društvene mreže i izazvao je bes zbog rasizma. 

Starbaks se opet našao na naslovnim stranama ovog meseca nakon što je zaposleni na šolji koju je dao klijentu napisao rasnu uvredu.

0 comments

Kompanije