Enter the e-mail where we will send you an activation code


Starbaks oduševljen poslovanjem u Kini

Sinteza Sinteza
pre 9 mes.
Starbaks oduševljen poslovanjem u Kini

Američki lanac kafeterija Starbaks planira da lekcije naučene na brzo rastućem kineskom tržištu dostave kafe primeni i u SAD.

To je izjavio Kevin DŽonson, predsednik i izvršni direktor Starbaksa.

On je u razgovoru za američku tv mrežu CNBC u najvećem Starbaksovom lokalu na svetu, smeštenom u Šangaju, pohvalio brzinu inovacija u Kini, koje se, kako ističe, odvijaju “brže nego u bilo kojem drugom delu sveta”.

U nastojanju da proširi svoju uslugu dostave kafe u što više kineskih gradova, Starbaks je nedavno uspostavio saradnju sa kineskim Alibabom, integrišući svoju aplikaciju za naručivanje kafe u Alibabinu digitalnu mrežu. 

“U budućnosti, kompanija će koristiti iskustva u dostavi kafe stečena u Kini i primeniti ih u ostalim delovima sveta, uključujući SAD”, izjavio je DŽonson. 

Od otvaranja prvog kafića u Kini 1999. godine, Starbaksu je kinesko tržište postalo drugo najveće, ali i najbrže rastuće. U Kini kompanija ima više od 3.000 lokala, a očekuje se da će ih do 2021. otvoriti još nekoliko hiljada. 

U svetlu američko-kineskih trgovinskih tenzija, DŽonson je rekao da njegova kompanija nije imuna na geopolitičku situaciju, ali da je naučila da “pliva” u takvim okolnostima i da će nastaviti da “posluje u Kini na dugi rok”.

0 comments

Kompanije