Enter the e-mail where we will send you an activation code


Sjajni rezultati Ahold Deleza, vlanika Maksija

CNBC CNBC
pre 11 mes.
Sjajni rezultati Ahold Deleza, vlanika Maksija

Holandsko-belgijski trgovac hranom Ahold Delez povećao je neto dobit u drugom tromesečju, zahvaljujući snažnoj prodaji, posebno na brzorastućem onlajn tržištu.

Godinu dana nakon što su se dve kompanije spojile i stvorile jedan od vodećih svetskih lanaca supermarketa, neto dobit grupe je skočila za 68,2 odsto na 355 miliona evra, izveštava agencija Frans pres.

Grupa je povećala ciljanu uštedu troškova do 2019. godine na bazi snažnog rasta poslovnih rezultata. 

"Očekujemo da ćemo do 2019. godine ostvariti bruto sinergiju od 750 miliona evra, od čega će 250 miliona biti uloženo u naše brendove", naveo je glavni izvršni direktor Dik Boer u saopštenju prosleđenom iz sedišta grupe u blizini Amsterdama. 

Prodaja je u drugom kvartalu porasla za 67,3 odsto na 16,1 milijardu evra, dodao je Boer. 

Grupa očekuje blizu 3,0 milijarde evra od onlajn prodaje u 2017. godini, dok do 2020. planira prodaju na e-tržištu u vrednosti 5,0 milijardi evra. 

Ahold i Delez su okončali spajanje u julu prošle godine, nakon što su dobili odobrenje od američkih regulatornih organa. 

Dve kompanije zajedno imaju 6.500 prodavnica u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, medju kojima su i takvi lance poput DŽajanta (Giant) i Fud Lajona (Food Lion), i zapošljavaju ukupno 370.000 ljudi, dodaje Frans pres. 

Delez Ahold je jedan od najvećih maloprodajnih lanaca u Srbiji, zastupljen sa brendovima Maksi, Tempo, Šop and gou i Tempo ekspres.

0 comments

Kompanije