Enter the e-mail where we will send you an activation code


Rolls Royce i Intel na zajedničkom projektu

Sinteza Sinteza
pre 6 mes.
Rolls Royce i Intel na zajedničkom projektu

Kompanija “Rolls Royce Marine”, koja se nalazi u vlasništvu poznatog proizvođača automobila, specijalizirana za dizajn brodova, integraciju kompleksnih brodskih sistema i izradu pogona za plovila i njihovu opremu, ušla je u partnerstvo s “Intelom”, koje bi trebalo dovesti do potpuno autonomnih brodova.

Tokom ove godine započeli su testiranje sistema Intelligent Awarenesssystem za brodove s posadom koji se sastoji od velikog broja kamera, LiDAR-a (Light Detection and Ranging) i radara koji su spojeni na centralni računarski AI program.

Koristeći algoritme računarskog vida program uočava prepreke poput drugih brodova i šalje informacije posadi. Kako se radi o velikom broju informacija na dnevnoj bazi (otprilike 1 TB generira se svakog dana), “Rolls Royce” će koristiti Intelove 3D NAND SSD-ove te Xeon procesore, prenosi Seebiz.

Intelligent Awareness sistem automatski može klasifikovati brodove u blizini, a omogućava i bolju vidljivost u lošim vremenskim uslovima kombinujući podatke iz više izvora, a posebnu korist od njega brodovi bi trebali imati kod pristajanja.

Ukoliko se sistem tokom testiranja pokaže uspešnim “Rolls Royce Marine” će ga započeti prodavati brodarskim kompanijama, nakon čega će s “Intelom” nastaviti rad na potpuno autonomnim brodovima.

0 comments

Kompanije