Enter the e-mail where we will send you an activation code


Radnici Gugla napustili kancelarije u znak protesta

Sinteza Sinteza
pre 6 mes.
Radnici Gugla napustili kancelarije u znak protesta

Stotine zaposlenih u Guglu izašlo je iz svojih kancelarija širom sveta u znak protesta zbog blage reakcije prema šefovima optuženim za seksualno uznemiravanje.
Radnici tog IT giganta su širom sveta napustiti svoja radna mesta u 11 časova, .a na društvenim mrežama za protest koriste hashtag #GoogleWalkout

Iko se protesti zbog vremenske razlike još u toku, očekuje se da se hiljade zaposlenih pridruži. I sam generalni direktor kompanije Sundar Pičai podržava protest.

On je nedavno uputio mejl zaposlenima u kojem se izvinjava za "postupke kompanije iz prošlosti".
Američki "Njujork tajms" prošle nedelje je objavio priču sa detaljnim optužbama jedne žene za seksualno uznemiravanje protiv tvorca Guglovog androida Endija Rubina. 

List navodi da je Rubin 2014. uz otkaz primio otpremninu u iznosu od 90 miliona dolara, iako je Gugl zaključio da su optužbe za seksualno uznemiravanje protiv njega bile kredibilne. Protestom pod nazivom "izadji za stvarnu promenu" inženjeri i drugi radnici žele da pošalju poruku da kompanija Gugl treba da bude transparentnija kada je reč o pitanjima seksualnog uznemiravanja kao i osnaživanju žena.

(B92)

0 comments

Kompanije