Enter the e-mail where we will send you an activation code


Proizvođač ekrana za telefone gasi 3.700 radnih mesta

Bloomberg Bloomberg
pre 11 mes.
Proizvođač ekrana za telefone gasi 3.700 radnih mesta

Kompanija "Japan Displej" saopštila je da će ugasiti 3.700 radnih mesta, što čini oko 30 odsto njene radne snage.

Ovaj proizvođač ekrana za pametne telefone zabeležio je gubitak u prošlom kvartalu.

Navodeći da na tržištu vlada žestoka konkurencija, kompanija iz Tokija je precizirala da će ugasiti 3.500 pozicija u pogonima u inostranstvu i još 240 radnih mesta u Japanu, prenosi agencija AFP. 

Očekuje se da će otpuštanje, koje obuhvata gotovo 30 odsto od ukupno 13.100 radnika, doneti kompaniji godišnju uštedu od 50 milijardi jena (455 miliona dolara). 

"Japan Displej", nastao 2012. godine spajanjem odeljenja za proizvodnju LCD ekrana kompanija Hitači, Tošiba i Soni, zaostaje za svojim stranim rivalima, pošto se ova industrija okrenula novim tehnologijama. 

"U ovakvom okruženju, Japan Displej ima višak proizvodnih kapaciteta koji predstavljaju značajan teret za fiksne proizvodne troškove kompanije. Zato je kompanija utvrdila da mora da reformiše svoj proizvodni sistem, kako bi ga prilagodila tržištu koje se menja i smanjila nivo fiksnih troškova", navodi se u saopštenju. 

Današnje saopštenje dolazi nakon što je kompanija uknjižila neto gubitak od 31,5 milijardi jena u tromesečju april-jun, što je skoro tri puta više od gubitka zabeleženog u istom kvartalu prošle godine, dodaje francuska agencija.

0 comments

Kompanije