Enter the e-mail where we will send you an activation code


Posle 9 godina Volmart postigao nagodbu

Sinteza Sinteza
pre 6 mes.
Posle 9 godina Volmart postigao nagodbu

Volmart, najveći trgovinski lanac na svetu, će svojim kasirkama verovatno platiti 65 miliona dolara, jer im nije omogućio da sede na radnom mestu.
Prošle nedelje je napokon postignuta nagodba između Volmarta i kasirki te kompanije, koju još treba da odobri sud. Reč je o tužbi staroj čak devet godina, a u nju je uključeno 100.000 trenutnih i bivših Volmartovih kasira. Tužba se temelji na zakonu prema kojem se, “ako im priroda posla to dopušta, zaposlenima moraju pružiti odgovarajuće stolice”.

S druge strane, iz Volmarta smatraju da upravo zbog prirode svog posla kasirke ne bi trebale da sede. One se, smatraju u toj maloprodajnoj kompaniji, “moraju kretati kako bi pozdravile kupce i proveravale šta kupci imaju u svojim korpama”. 

Uz to, efikasnost zaposlenih na blagajnama navodno pada kada sede, a i kupci ih preferiraju da vide u stajaćem položaju. Iz toga u Volmartu zaključuju da bi omogućavanje kasirima da sednu dovelo do gubitka profita. 

Uz dogovoren iznos isplate od 65 miliona dolara, Volmart će započeti “pilot projekat” u sklopu kojeg će napokon pružiti stolice radnicima na svojim blagajnama, kao i svim ostalim zaposlenima koji ih zatraže.

0 comments

Kompanije