Enter the e-mail where we will send you an activation code


Porše zainteresovan da gradi svoj centar u Hrvatskoj

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Porše zainteresovan da gradi svoj centar u Hrvatskoj

Jedan od najpoznatijih svetskih proizvođača automobila, nemački Porše planira da na automotodrumu Grobnik otvori svoj "On Track“ centar za Evropu.

- Grobnik i Platak, lokalitete u Rijeci kao i Opatiji, posetila je brojna delegacija Poršea. Prvenstveno je tu reč o njegovim čelnicima iz ogranka za centralnu i istočnu Evropu. U njihovom društvu bili su i direktori, menadžeri i rukovodioci iz Zagreba - rekao je Vladimir Vujnović, portparol Automotodroma, piše Novi list.

Zainteresovani Italijani, Austrijanci, Nemci...

Koliko god mogući dolazak Poršea jako je zagolicao maštu poklonika automobilizma, ali i svih drugih građana čija je želja da taj sportski objekat konačno "prodiše punim plućima“ od čega bi koristi imala šira zajednica, na Grobniku je i bez slavnih Nemaca neverovatno – prometno, prenosi B92.

- Zahvaljujući novom asfaltu sve je više zainteresovanih poslovnih partnera iz Italije, Austrije, Nemačke, Švajcarske koji žele da rezervišu stazu za svoje potrebe u 2019. i 2020. godini. Pista i prateći sadržaji su praktično rasprodati za sve vikende 2019. godine, a odlična je situacija i sa rezervacijama za 2020. godinu - naglašava Robert Žiković, zadužen za dogovaranje termina korišćenja Automotodroma.

Najdalje otišao Porše

Veseli što se za korišćenje kapaciteta "Grobnika“ zanimaju najuglednije svetske kompanije koje se bave proizvodnjom automobila, kao i komponenti namenjenih automobilizmu. Konkretno, svoje su upite za detaljnije razgovore uputili BMW, Mercedes, KTM, Akrapovič, Rimac i Pirelli.

Istina, za sada su najdalje otišli u Poršeu, a sklopi li se s njima ugvor, moraće da dođe do eliminisanja nekih drugih automobilskih giganata, jer konkurencija je u ovom slučaju ogromna, prenosi B92.

0 comments

Kompanije