Enter the e-mail where we will send you an activation code


Nemci kupuju udeo u ruskom GAZ-u

CNBC CNBC
pre 11 mes.
Nemci kupuju udeo u ruskom GAZ-u

Nemački proizvođač automobila Folksvagen pregovara o kupovini udela u ruskom proizvođaču lakih komercijalnih vozila GAZ-u.

Do sada nije saopštno o kolikom udelu ili vrednosti se pregovara, izjavilo je za Rojters pet izvora koji su želeli da ostanu anonimni.

GAZ je deo Basic Element grupacije koju vodi ruski milijarder Oleg Deripaska. I Gaz i Basic su odbili da komentarišu, dok je potparol VW-a rekao da ne komentariše spekulacije na tržištu. 

"Postoje razgovori, pokušava se da se postigne sporazum. Deripaska već dugo traži partnera, a VV nema ruskog partnera ", rekao je jedan dobro pozicionirani izvor u ovoj industriji. 

Još jedan dobro obavešten izvor u automobilskoj industriji, dva izvora finansijskog tržišta i druga osoba koja je upoznata sa ovim pitanjem takođe je rekla da su razgovori u toku. Jedan od izvora rekao je da odluka o veličini predložene prodaje akcija još nije doneta. 

Izvor blizak VV-u takođe je potvrdio da su razgovori u toku, ali je rekao da mogućnost nemačke grupe da preuzme ulogu u GAZ-u nije jedina stvar koja se razmatra.

0 comments

Kompanije