Enter the e-mail where we will send you an activation code


"Mnogi veliki će propasti, kao nemačka kompanija"

B92 B92
pre 1 god.

Direktor nemačke Federalne agencije za vazdušni saobraćaj Nikolaus Herman upozorava da će poput Er Berlina i drugi veliki avio-prevoznici doživeti istu sudbinu.

“Tržište komercijalnog vazdušnog saobraćaja je vrlo nestabilno i tako će i ostati. Vidimo to u Nemačkoj, gde je drugi najveći prevoznik Er Berlin propao. Nije nikakvo ludo proročanstvo ako kažemo da će i drugi veliki prevoznici uskoro ostati bez posla. Tako da će tržište ostati nestabilno jako dugo”, navodi Herman. 

Kazao je da je tendencija ka sve većem borju loukostera. 

“Možemo videti da je Lufthansa osnovala podružnice koje rade u low-cost segmentu. Osim toga, i Ryanair je otvorio hab u Frankfurtu. Doći će do nove ravnoteže s većim udelom low-cost kompanija u budućnosti”, ocenjuje on. 

Na pitanje da li skorije očekuje i interkontinentalne letove niskotarifnih kompanija, Herman odgovara da je to teško proceniti 

“Teško je to proceniti. Bilo je pokušaja pokretanja low cost letova na duže rute, ali nisu bili naročito uspešni. Sumnjam da će ikada imati isti uspeh kakav su imali low cost letovi na kratke rute”. 

Ocenjuje da utisak da su glavni vazduhoplovni habovi iz Evrope preseljeni na Bliski istok baš i ne stoji. “Rekao bih da taj utisak nije potpuno tačan. Naravno da je tržište na Bliskom istoku i u Kini u porastu u odnosu na Evropu, ali evropski habovi nisu u padu, naprotiv, u blagom su porastu”.

0 comments

Kompanije