Enter the e-mail where we will send you an activation code


I Beneton stoji iza srušenog mosta u Đenovi

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
I Beneton stoji iza srušenog mosta u Đenovi

Kompanija Auto-strade per l Italija, koja je upravljala mostom u Ðenovi koji se urušio, pripada koncernu Atlantija, iza kojeg, između ostalih, stoji i Beneton.
Ova porodica italijanskih industrijalaca - poznata i po istoimenoj modnoj marki - ima 30 odsto udela u koncernu i najveći je njegov akcionar.

Atlantija je prošle godine ostvarila neto dobit od 1,17 milijardi evra i obrt od 5,97 milijardi evra, piše nemački tabloid. 

Ta kompanija upravlja sa više od 5.000 kilometara auto-puta - pre svega u Italiji, gde kontroliše 51 odsto saobraćajne mreže, ali i u Brazilu, Indiji, Čileu i Poljskoj. 

Italijanska vlada smatra da je za rušenje nadvožnjaka odgovorina Auto-strada i namerava da joj oduzme dozvolu za koncesiju. 

Atlantija je ranije danas saopštila da će način na koji italijanska vlada najavljuje da će pre kraja istrage kompaniji Auto-strade per l Italija oduzeti koncesiju nakon urušavanja mosta kojim ona upravlja, naneti štetu investitorima u toj infrastrukturnoj grupi. 

Takođe poručuje da je za raskid ugovora o koncesiji potrebno da se utvrde konkretni propusti u poslovanju kompanije, kao i uzrok rušenja mosta. 

U međuvremenu, mediji prenose, da se Atlantija danas suočava i sa problemima na berzi. 

Takođe, vlasti Ligurije saopštile su da je ponovo došlo do promene u bilansu nastradalih od rušenja mosta i da se broj žrtava povećao na 39, dok je povređeno 16 ljudi, među kojima devet teže, piše Tanjug.

0 comments

Kompanije