Enter the e-mail where we will send you an activation code


Hedž fond menadžer: Tesla je na ivici stečaja, bankrot za 4 meseca

Bloomberg Bloomberg
pre 10 mes.
Hedž fond menadžer: Tesla je na ivici stečaja, bankrot za 4 meseca

Američka kompanija za električne automobile Tesla bankrotiraće u roku od četiri meseca, ako njegov glavni izvršni direktor Elon Musk "ne izvuče zeca iz šešira".

To je upozorenje hedž fond menadžer Vilas Kapital Džon Tompson za Market voč. 

"Kompanije jednom moraju da profitiraju a ja ne vidim da se to ovde dešava. Ovo je jedna od najgorih izjava o prihodima koju sam ikada video i između priče i finansija, finansije će pobediti u ovom slučaju", naveo je Tompson. 

Tompson upravlja sa 25 miliona dolara, a krataka pozicija koju ima u Tesli je najveća investicija fonda. Već godinama se kladi protiv proizvođača električnih automobila. 

Prošlog aprila, akcija Tesla je porasla na rekordan nivo od oko 300 dolara i nastavila da raste na 389,61 dolara. Uprkos tome, Tompsonov fond je i dalje uspeo da ostvari dobitak od 65 odsto za godinu dana. 

Od tada, Tesla je naglo pao i Tompson je siguran da će njegova opklada pobediti. 

Menadžer hedž fondova kaže da bi ako se njegovo predviđanje ostvari, njegov fond mogao da se poveća za još 50 odsto. Napomenuo je da ulaže 500.000 dolara sopstvenog novca. 

"Tesla je, bez sumnje, na ivici stečaja", rekao je Tompson klijentima u elektronskoj pošti. Objasnio je da će teško doći do finansijskih sredstava ako se uzmu u obzir problemi u pogledu isporuka modela 3, smanjenja potražnje za modelom S i X i verovatno smanjenjem kreditnog rejtinga od strane agencije Mudis, od B- do CCC.

0 comments

Kompanije