Enter the e-mail where we will send you an activation code


Građani prevareni i besni: Ikea ipak neće doći

Bloomberg Bloomberg
pre 12 mes.
Građani prevareni i besni: Ikea ipak neće doći

Građani Francuske razočarali su se nakon što su shvatili da je dolazak švedske Ikee u njihov grad zapravo prvoaprilska šala.

Francuska gradonačelnica Karolin Kajo našalila se, i na Fejsbuku i Tviteru napisala da švedska Ikea dolazi u grad i otvara 4.000 radnih mesta.

Ona je na Fejsbuku i Tviteru objavila koje su nove "superprodavnice" za stanovnike grada Bove, a mnogi su poverovali u ove njene "sjajne vesti". 

Ova vest se rapidno raširila društvenim mrežama, pa su je i lokalni mediji mahom prenosili. Nakon toga se gradonačelnica opet javila sa vestima da je reč o prvoaprilskoj šali. 

To je naljutilo i razbesnelo veliki broj građana Francuske, zbog čega je gradonačelnica odlučila da se izvini, zbog i ne tako "mudre" šale, koju su društvene mreže još više "pojačale". 

Gradonačelnica je istakla da joj je žao što taj smisao za humor ne dele svi i istakla da će komercijalni razvoj grada na severu, koji ima 54.000 stanovnika, zaista doneti 4.000 radnih mesta u budućnosti. 

Ona je istakla i da je ova poruka na društvenim mrežama imala za cilj da privuče nove, potencijalne investitore, uključujući i Ikeu. 

Međutim, mnogi smatraju da je ovo izvinjenje i objašnjenje kasno stiglo. 

Zamerili su joj mnogi iz opozicionih stranaka, ali je izazvala i bes kod građana koji su ispod objave na Tviteru napisali: "Glasaćemo za vas na sledećim izborima...Aprililili".

0 comments

Kompanije