Enter the e-mail where we will send you an activation code


Ford ipak ne seli proizvodnju u SAD

Sinteza Sinteza
pre 7 mes.
Ford ipak ne seli proizvodnju u SAD

Kompanija "Ford" neće preseliti proizvodnju hečbek karavan automobila iz Kine u SAD, uprkos sinoćnim tvrdnjama predsednika Donalda Trampa da njegovi porezi na kineski uvoz znače da će se "fokus aktiv" praviti u Americi.

Tramp je u nedelju na Tviteru objavio pobedu i napisao: "Ovo je tek početak. Ovaj automobil će se sada PRAVITI u SAD, i 'Ford' neće plaćati nikakve tarife!", prenosi agencija AP.

Reagujući na ovaj tvit, "Ford" je saopštio da "proizvodnja "fokus aktiva" u SAD-u ne bi bila profitabilna", s obzirom na to da je procenjena godišnja prodaja ispod 50.000 vozila.

Za sada, to znači da "Ford" jednostavno neće prodavati ovo vozilo u SAD-u.
Kristin DŽicek iz Istraživačkog centra za autoindustriju izjavia je da "Ford" može da pravi 'fokus' u mnogim drugim fabrikama širom sveta, "pa ako odluče da nastave s prodajom nekog modela 'fokusa' na američkom tržištu, imaju nekoliko opcija osim proizvodnje u Americi".

Povodom novih Trampovih tarifa, "Ford" je 31. avgusta saopštio da je odustavo od planova o isporukama "fokus aktiva" iz Kine u Ameriku.

U aprilu je kompanija najavila da planira prekid proizvodnje automobila u Sjedinjenim Državama - osim svoje ikone "mustanga - i da će se fokusirati na profitabilnija SUV vozila.

(Tanjug)

0 comments

Kompanije