Enter the e-mail where we will send you an activation code


Filip Moris pokrenuo proizvodnju vrednu milione dolara

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Filip Moris pokrenuo proizvodnju vrednu milione dolara

Kompanija Filip Moris International pokrenula je u fabrici u Nišu novi proizvodni sistem kojim se potpuno automatizuje upravljanje gotovim proizvodima.
Vrednost investicije je tri miliona dolara. 

Kako je saopšteno, novo ulaganje je deo trogodišnjeg investicionog ciklusa vrednog ukupno 44 miliona dolara, čiji je cilj pokretanje novih i osavremenjivanje postojećih proizvodnih kapaciteta, kako bi se mogao isprati višegodišnji trend rasta izvoza iz fabrike u Nišu. 

"Samo u tom periodu plasman cigareta na strana tržišta je povećan gotovo četiri puta - sa 6,9 milijardi cigareta u 2014. na 25 milijardi u 2017. godini", navodi se u saopštenju. 

Kompanija Filip Moris je pre 15 godina godina privatizovala najveću srpsku fabriku duvana – DIN Fabrika duvana a.d. Niš (DIN). 

Od te 2003. godine Filip Moris uložio je ukupo 853 miliona dolara u svoju srpsku filijalu, čime ostaje jedan od najvećih investitora u zemlji. U Srbiji direktno zapošljava 900, indirektno više od 3.000 ljudi, a u 2017. godini je u državni budžet uplatila 500 miliona dolara, prenosi B92.

0 comments

Kompanije