Enter the e-mail where we will send you an activation code


Evropski čokoladni giganti se sele na Istok

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Evropski čokoladni giganti se sele na Istok

Najveći proizvođači čokolade na svetu okreću se Istoku u nastojanju da podstaknu svoj rast, usled slabljenja interesa za slatkim proizvodima u SAD i Zapadnoj Evropi.

Barry Callebaut AG. preuzima ruski Inforum i ulazi na drugo najveće tržište, prema obimu, čokolade u svetu, saopštila je švajcarska kompanija, prenosi SEEbiz.

Kupovina je znak vraćanja poverenja u rast, nakon što je rublja pala 12 odsto u odnosu na švajcarski franak tokom prošle godine, izneo je Bloomberg.

Odluka Barry Callebautу pokazuje da kompanije koje proizvode čokoladu prelaze na nova tržišta, dok američki i evropski potrošači povlače proizvode od šećera u potrazi za zdravim alternativama.
Prema drugom švajcarskom "čokoladnom" gigantu Lindt & Spruengli AG, Brazil, Južna Afrika, Japan, Kina i Rusija će imati ogroman potencijal u narednim godinama. Polovina od 30 do 40 prodavnica koje treba da se otvore ove godine biće na ovim novim tržištima, prenosi SEEbiz.

Evropa je zasićena čokoladom i dom je prvih deset zemalja sa najvećom potrošnjom po glavi stanovnika, prema Euromonitor Internationalu.

0 comments

Kompanije