Enter the e-mail where we will send you an activation code


Elizabet Holms ima plan B

Bloomberg Bloomberg
pre 10 mes.
Elizabet Holms ima plan B

Kompanija koja se našla u seriji skandala, kao i njena vlasnica Elizabet Holms, sprema se se povratak na scenu.

Kompanija je saopštila investitorima da je uspela da prikupi 100 miliona dolara preko Fortress Investment Group, koji je od ove godine u vlasništvu Softbanke. Detalji ove transakcije još nisu saopšteni.

"Prema našim sadašnjim projekcijama, verujemo da ćemo imati dovoljno likvidnosti za 2018. godinu. Tako da se nadamo da ćemo uspeti da dobijemo dozvolu za laboratoriju u kojoj bismo testirali virus Zika, što smo već bili započeli“, rekla je Holmsova. 

To je prvi put da se kompanija oglasila povodom finansiranja, još od 2015. godine kada je počela da se suočava sa pitanjima o pouzdanosti njenih testova. Poslednja procena govori da je kompanija vredna 9 milijardi dolara. 

"Dosta posla je pred nama“, rekla je Holmsova i dodala: 

"Ova transkacija će nam omogućiti da nastavimo s planovima posle pauze, da rešimo preostala pravna pitanja i poziciju Teranosa“. 

Teranos, koji je trebalo da unese revoluciju u industriju krvnih analiza, objavio je da poništava sve nalaze napravljene na njihovom uređaju Edison u 2014. i 2015. godini. Regulatori su potom zabranili osnivaču kompanije Teranos - Elizabet Holms rad u laboratoriji na dve godine. 

Kompanija je potom lansirala i nove proizvode kompanije u jeku skandala i htela da se bori protiv zika virusa.

0 comments

Kompanije