Enter the e-mail where we will send you an activation code


Električni kamion i za evropsko tržište

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Električni kamion i za evropsko tržište

Američka kompanija Nikola preradila je svoj električni kamion s pogonom na hidrogenske ćelije i prilagodila ga za evropsko tržište.

Podsetimo, proizvođač električnih kamiona Nikola svoja teretna vozila već je ponudio na tržištu SAD, a sada sa potpuno novim modelom stiže i u Evropu.

Ovaj novi električni kamion nazvan je Nikola tre (tre na norveškom znači tri) i prilagođen je evropskoj regulativi kako bi mogao da se kreće putevima Starog kontinenta, dok pogonski sistem deli s američkom verzijom.

Tre pokreću motori snage od 500 do 1.000 KS, autonomija mu je deklarisana na 500 do 1.200 kilometara. Nikola se hvali i dvostruko većim ubrzanjem od klasičnih dizelaša, ali i velikom energetskom uštedom. Ovaj kamion ne ispušta nikakve štetne gasove u atmosferu. 

Još nije poznata tačna cena za Nikolu, ali već možete da ga rezervišete. Inače, proizvodnja bi trebao da počne do 2022. godine. 

Dodajmo još i to da je Nikola motors pokrenuo sudski sport protiv suparnika Tesla kompani početkom godine, tvrdeći da mu je Tesla ukrao patent, piše B92.

0 comments

Kompanije