Enter the e-mail where we will send you an activation code


Dugovanja se povećavaju, potrebni finansijski stimulansti

Associated Press Associated Press
pre 10 mes.
Dugovanja se povećavaju, potrebni finansijski stimulansti

Problemima opterećen nemački avio-prevoznik Er Berlin trvdi da ima dovoljno gotovog novca da i dalje bude solventan.

 

"Nesolventnost nije problem kod nas. Imamo dovoljnu likvidnost i pouzdanog partnera, kompaniju Etihad, koja nam je obećala podršku do oktobra 2018", izjavila je portparolka ove vazduhoplovne kompanije za agenciju AFP.

Avio-kompanija sa sedištem u Berlinu uknjižila je u poslednje dve godine gubitke u iznosu od 1,2 milijarde evra (1,3 milijarde dolara), i njeno preživljavanje zavisi od gotovinskih "infuzija" ključnog akcionara Etihada, navodi francuska agencija. 

Nedavno se obratila nemačkim saveznim državama, Berlinu i Severnoj Rajni-Vestfaliji, radi dobijanja javnih garancija. 

Portparolka Er Berlina, međutim, kaže da klijenti mogu i dalje da rezervišu letove ovog avio-prevoznika i da nemaju razloga da brinu. "Ponovo letimo pouzdano i držimo pod kontrolom operativne probleme", rekla je ona. 

Priznajući da su tokom proteklih nekoliko meseci imali povećan broj pritužbi, navela je da će biti "potrebno neko vreme pre nego što se svi slučajevi reše". 

"Ali, Er Berlin će ispuniti sve legitimne zahteve svojih klijenata", obećala je ona. 

Rukovodstvo druge po veličini nemačke avio-kompanije predstavilo je opsežan plan restrukturiranja krajem septembra prošle godine, koji uključuje iznajmljivanje 38 aviona s posadom Lufthanzi i ukidanje 1.200 radnih mesta, odnosno otpuštanje jednog na svakih sedam zaposlenih, podseća AFP

0 comments

Kompanije