Enter the e-mail where we will send you an activation code


Cena oterala konkurenciju, P&G pazario nemačkog diva

Reuters Reuters
pre 9 mes.
Cena oterala konkurenciju, P&G pazario nemačkog diva

Američka korporacija Prokter & Gembl preuzeće od nemačke hemijsko-farmaceutske kompanije Merk biznis u zdravstvenom sektoru za oko 3,4 milijarde evra.

Time postaje i vlasnik brendova vitaminskih preparata kao što je "Seven Seas" i pojačava prisutnost na latinoameričkom i azijskom tržištu.

P & G, poznat po brendovima Pampers, Žilet i Viks, saopštio je danas da je "pao" dogovor o ovoj akviziciji i da će korporaciji to omogućiti da proširi portfolio potrošača zdravstvenih proizvoda, prenosi Rojters. 

Dogovorena cena za preuzimanje ovog Merkovog posla ukazuje na to da je nemačka kompanija spustila traženu cenu od čak 4 milijarde evra, koja je, prema Rojtersovim izvorima, odvratila prethodne ponuđače kao što su Nestle, Perigo i Bejn i Sinven, koji su vlasnici Štade. 

Akcije Merka, koje se nalaze u korpi najlikvidnijih hartija glavnog indeksa nemačke berze DAX, skočile su za 2,9 odsto na trgovanju pre zvaničnog otvaranja berze. 

P & G je takođe najavio da će 1. jula zatvoriti zajedničko preduzeće za proizvodnju robe široke potrošnje za ličnu negu koje je osnovao sa izraelskom Teva Farmasjutikal industrijom, navodeći da se strategije dveju kompanija više ne poklapaju.

0 comments

Kompanije