Enter the e-mail where we will send you an activation code


Apple i Dell u trci za Toshibinim biznisom s čipovima

Reuters Reuters
pre 10 mes.
Apple i Dell u trci za Toshibinim biznisom s čipovima

Apple i Dell biće deo konzorcijuma koji predvodi Foxconn u nameri da preuzme Toshibino poslovanje sa čipovima za skladištenje podataka, izjavio je čelnik Foxconn-a za Reuters.
 

On je naveo da će deo konzorcijuma biti i američki Kingston Technology, dok je Amazon veoma blizu odluke da uzme učešće. Toshiba namerava da pronađe kupca za biznis sa NAND čipovima koji zauzima petinu svetskog tržišta, kako bi pokrila milijarde USD gubitaka nastalih bankrotstvom nuklearne jedinice Westinghouse u Americi.

Toshiba očekuje da će prodajom ovog biznisa ostvariti prihod od najmanje 18 milijardi USD. Tajvanski Foxconn pokušava da pridobije što više renomiranih imena u konzorcijumu kako bi povećao šanse za uspeh, s obzirom da je japanska vlada saopštila da će blokirati svaku prodaju u slučaju rizika transfera čip tehnologije van granica zemlje. Kao potencijalni kupci spominju se još i Western Digital Corp. u konzorcijumu sa investicionim fondom japanske vlade, te Broadcom Ltd sa finansijskim partnerima. Konačnu odluku o prodaji ovog biznisa, Toshiba bi trebalo da donese 15. juna.

0 comments

Kompanije