Enter the e-mail where we will send you an activation code


Volkswagen: Poslednja generacija vozila sa SUS motorima

Sinteza Sinteza
pre 6 mes.
Volkswagen: Poslednja generacija vozila sa SUS motorima

Nemački proizvođač automobila Volkswagen će proizvesti poslednju generaciju vozila koja koriste tehnologiju motora s unutrašnjim sagorevanjem u 2026. godini, objavio je poslovni direktor Michael Jost.

Za Volkswagen ovaj ishod i nije u tako dalekoj budućnosti. Nemački proizvođač će se nakon iduće generacije motora s unutrašnjim sagorevanjem, čije je lansiranje planirano za 2026., u potpunosti fokusirati na razvoj električnih vozila, piše SEEbiz.

To znači da, osim sitnih izmena kako bi zadovoljili tržišta u razvoju s neadekvatnom infrastrukturom za punjenje električnih vozila, Volkswagen više neće razvijati nove platforme za benzince i dizelaše.

Ovakva novost i nije preterano iznenađujuća.

Volkswagen, naime, već mesecima ne skriva namere o agresivnom širenju u segment automobila na baterije, pa bi proizvođač iz Wolfsburga tako trebalo u iduće četiri godine da predstavi čak 30 novih električnih vozila izrađenih na novoj platformi MEB.

Prvi model, I.D. Neo, treba videti u salonima već krajem iduće godine.

Tu je i platforma za luksuzna i sportska električna vozila koju koristi Porscheov Taycan, a na kojoj bi trebalo da nastane i Audijev premium električni automobil.

Ostaje za videti kako će tržište reagovati na Volkswagenove ambiciozne planove, no čini se da su benzincima i dizelašima dani zaista odbrojani.

0 comments

Kompanije