Enter the e-mail where we will send you an activation code


Wall Street: Dow Jones nadomak 23.000 poena, novi skok nafte

Bloomberg Bloomberg
pre 11 mes.
Wall Street: Dow Jones nadomak 23.000 poena, novi skok nafte

Prvi trgovački dan u sedmici američki berzanski indeksi završili su rastom vrednosti, dok su na polju korporativnih objava investitori očekivali rezultate Netflixa koji su stigli nakon isteka trgovanja.

Dow Jones je porastao 0,4% na 22.956,9 poena, dok je indeks S&P 500 registrovao pozitnu promenu od 0,2% na 2.557,6 poena.

Lideri tržišta bili su telekomunikacioni i finansijski sektor, dok su nekretninski sektor i zdravstvena zaštita ograničili njegov rast.

Indeks tehnoloških akcija, Nasdaq, porastao je 0,3% na 6.624 poena. Prošle sedmice je otpočela sezona kvartalnih rezultata objavama banaka, a ove nedelje će investitorima predstaviti rezultate: Goldman Sachs, Morgan Stanley., Verizon, Honeywell…

Analitičari očekuju da će ova nedelja doneti dosta jasniju sliku o korporativnim profitima s obzirom da će izveštaje za period jul-septembar objaviti kompanije iz skoro svih sektora.

Evropske berze su zabeležile mešovite rezultate prvog trgovačkog dana. Španski IBEX ponovo je predvodio gubitnike nakon novog talasa političke neizvesnosti oko proglašenja katalonske nezavisnosti. Britanski FTSE je pao 0,1%, nemački DAX je porastao 0,1%, dok je francuski CAC skočio 0,2%.

Nafta je zabeležila veliki rast na jučerašnjem trgovanju podstaknuta sukobima u Iraku koji predstavlja drugu po veličini članicu OPEC-a. Američki WTI je skočio 0,8% na 51,8 USD po barelu, dok je Brent dobio na vrednosti 1,2% i okončao trgovanje na nepunih 58 USD po barelu.

0 comments

Globalne berze