Enter the e-mail where we will send you an activation code


Tom Kejhil: Teško je naći kompanije sa toliko uzbudljivim rastom

Beta Beta
pre 11 mes.
Tom Kejhil: Teško je naći kompanije sa toliko uzbudljivim rastom

Volstrit je završio u neskladu, ali je indeks Nasdak postavio nov rekord kao odgovoru na oštar porast tehnoloških akcija.

Dnevno povećanje delimično je umanjilo upornu zabrinutost zbog perspektive spoljne trgovine SAD. 

Po završnom rezultatu na zatvaranju Njujorške berze, Nasdak, s jakom tehnološkom bojom, porastao je za 0,41 odsto, na 7.637,86 poena, pošto je dan ranije već oborio rekord. 

Vodeći indeks, "Dau Džouns indastrial averidž", izgubio je 0,06 odsto, i sišao na 24.799,98 poena. 

Široki indeks "S end P 500" porastao je 0,07 odsto, na 2.748,79 poena. 

"To je prilično teško naći kompanije koje imaju mogućnost toliko uzbudljivog rasta kao Epl, Netfliks ili Amazon", rekao je Tom Kejhil iz "Ventura velt medžmenta", nazivajući "izvanrednim" potencijal rasta tog sektora. 

Neki američki tehnološki giganti imali su dan jakih dobitaka, kao Tviter (+5,20 odsto), Netfliks (+ 1,10 odsto), Amazon (+1,87 odsto)a, u manjoj meri, i Epl (+0,77 odsto). Tehnološki podindeks unutar "S end P 500" dobio je 0,76 odsto. 

"Sve se češće događa na Volstritu da indeks raste pod uticajem upravo tih akcija", rekao je Mat Miskin, strateg iz "Džon Henkok investments". 

Tržišta su, međutim, ostala oprezna zbog trnovitog pitanja spoljne trgovine SAD. 

"Najnoviji komentari o trgovinskoj politici SAD nisu podstaklu brokere u željenom pravcu", rekao je Kejhil. 

Kina je ponudila da kupi dodatnih američke robe za 70 milijardi dolara kako bi smanjila deficit SAD, pod uslovom da administracija Trmpa odustane od pretnje da će uvesti tarife na 50 milijardi kineske robe, objavio je u utorak "Volstrit džornal". 

"Tržište zaista nije krenulo na jedan ili drugi način (nakon te objave), izgleda da su se navikli na potrese" izazvane nedavnim američkim i stranim saopštenjima u poslednje vreme, napomenuo je Miskin. 

Na tržištu obveznica je opuštanje: prinos na američke od 10 godina povukao se na 2,917 odsto, a bio je 2,942 u ponedeljak, a na oibveznice na 30 godina opao je na 3,079 odsto, dok je dan ranije bio 3,085.

 

 

0 comments

Globalne berze