Enter the e-mail where we will send you an activation code


Sad je i Tviter pokosio bitkoin i etereum

Bloomberg Bloomberg
pre 10 mes.
Sad je i Tviter pokosio bitkoin i etereum

Bitkoin je u ponedeljak uveče pao za oko sedam odsto na ispod 8.000 dolara.

Pad je usledio posle nekoliko nedelja regulatorne neizvesnosti i vesti od strane tehnoloških kompanija da će da ukinu reklame vezane za kriptovalute.

Bitkoin se trgovao blizu 7.895 dolara u ponedeljak popodne, što je više od 600 dolara niže nego što je bio samo dana ranije, govore podaci Coinbase-a. Pad je veći od 42 odsto na godišnjem nivou nakon što je započeo ovu godinu iznad 13.000 dolara. Nakon prošlonedeljne najave, Tviter je od danas zabranio reklamiranje kriptovaluta, sledeći slične zabrane Gugla i Fejsbuka kako bi se izbegle prevare prilikom ICO-a. Bitkoin je u decembru pao za oko 60 odsto od svoje najviše zabeležene vrednosti od blizu 20.000 dolara, kaže Coinbase. 

Počeo je da pada ispod nivoa od 10.000 dolara pre tri sedmice, nakon što je Komisija za hartije od vrednosti rekla da će zahtevati registraciju menjačnica za razmenu digitalnih sredstava kod agencije. Vrednosti su se vratile u okvir od 9.000 dolara prošle sedmice nakon sastanka G-20 u kojem su centralne banke i ministri finansija imali “produktivne” diskusije o kriptovalutama. Juče je njegova vrednost na otvaranju bila 8.576,6 dolara, dok je danas njegova vrednost iznosila 8.545,7 dolara. 

Druge kriptovalute, ili „alt kovanice“, takođe su opale ove godine. Bitkoin keš je opao za oko 29 odsto, etereum je opao za 45 odsto, dok je litekoin od januara jedan odsto manji, navodi Coinbase. Ripl je od početka godine pao za više od 38 odsto. Ostala tržišta kriptovaluta osećala su pritisak i tokom ponedeljak. Prema CoinMarketCap-u, ukupna tržišna kapitalizacija iznosi 301 milijardi dolara, piše CNBC. Juče je vrednost etereum-a na otvaranju iznosila 525,01 dolara, dok je njegova današnja vrednost na otvaranju je 528 dolara.

0 comments

Globalne berze