Enter the e-mail where we will send you an activation code


Problem sa lirom- šta će biti sa BG-Sarajevo?

Tanjug Tanjug
pre 8 mes.
Problem sa lirom- šta će biti sa BG-Sarajevo?

Kriza turske lire teško da može da bude razlog da se odloži realizacija ovog projekta, piše današnja Politika.

Izgradnja auto-puta Beograd–Sarajevo je međudržavni projekat od regionalnog značaja, koji se finansira iz nacionalnih, ali i iz međunarodnih izvora, i kriza turske lire teško može da bude razlog da se odloži realizacija ovog projekta. 

Tim rečima Aleksandar Međedović, član Tursko-srpskog poslovnog saveta u Turskoj, za Politiku komentariše da li ekonomska nestabilnost u Turskoj može da uspori taj infrastrukturni projekat. 

Nadležni kažu da za sada sve teče po planu, da će sledeće godine biti završena tehnička dokumentacija i model finansiranja. Očekuje se i da izgradnja ovog putnog pravca počne sledeće godine, navodi list. 

"Tu bi, pored stanja turske privrede, isto toliko trebalo da nas brine da li su ekonomija Srbije i BiH spremne za taj projekat. Jer, on se realizuje van Turske i njegova izgradnja nije direktno vezana za liru", rekao je Medjedović. 

On je dodao da je turske investitore dugoročni pogled doveo u Srbiju, kada su odlučili da na tom tržištu ulože svoj novac. Što znači, kako je ocenio, da ih kratkoročna i trenutna situacija neće odvratiti od te zamisli.

0 comments

Globalne berze