Enter the e-mail where we will send you an activation code


Na Wall Streetu više razloga za brigu

Sinteza Sinteza
pre 6 mes.
Na Wall Streetu više razloga za brigu

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija potonule više od 1 posto, jer su ulagači, osim zbog trgovinskih napetosti i rasta kamata u SAD-u, zabrinuti zbog tenzija između SAD-a i Saudijske Arabije, ali i Evropske komisije i Italije.
 Dow Jones skliznuo je 327 bodova ili 1,30 posto, na 25.379 bodova, dok je S&P 500 potonuo 1,40 posto, na 2768 bodova, a Nasdaq indeks 2,14 posto, na 7485 bodova.
Najviše su pale cene akcija u tehnološkom i potrošačkom sektoru.

Među 11 najvažnijih sektora S&P 500 indeksa najviše su juče pale, više od 2 posto, cene akcija u tehnološkom i potrošačkom sektoru, a samo su komunalni i nekretninski, koji se smatraju defenzivnima, izbegli gubitke.

''Razlog tome su uobičajeni sumnjivci - trgovinski rat između SAD-a i Kine te rast kamata Feda'', kaže Brendan Erne, direktor u kompaniji Personal Capital.

Dan pre objavljen je zapisnik sa sednice Feda u septembru, koji je pokazao da su čelnici američke centralne banke saglasni po pitanju daljeg postupnog povećanja ključnih kamatnih stopa.

U septembru je Fed povećao te stope po treći put ove godine za 0,25 postotnih bodova i signalizirao da se može očekivati dalje povećanje kamata u oktobru.

0 comments

Globalne berze