Enter the e-mail where we will send you an activation code


Medvedev: SAD sam uništava dolar

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Medvedev: SAD sam uništava dolar

Ekonomski postupci Sjedinjenih Američkih Država samo povećavaju tenzije u svetskoj ekonomiji, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

"Ekonomski postupci najmoćnijeg igrača na ekonomskoj sceni samo povećavaju tenzije“, izjavio je Medvedev na plenarnoj sednici ekonomskog Foruma Gajdar. On je izrazio uverenje da će se tendencija smanjenja zavisnosti nacionalnih ekonomija od dolara samo povećavati.

On je dodao da su privilegije dolara na svetskom finansijskom tržištu prekomerne, a same Sjedinjene Američke Države uništavaju poverenje u svoju valutu. 

"Predstavnik Sjedinjenih Američkih Država, ministar finansija Koneli sasvim je konkretno rekao da je dolar naša valuta, ali vaš problem. Nažalost, za proteklih pola veka, ova pozicija se praktično nije promenila i trenutno u potpunosti shvatamo ispravnost ovih reči“, rekao je on. 

"Još uvek imamo posla sa takozvanom preteranom privilegijom dolara… Zemlja čija je monetarna jedinica ključna rezervna valuta sama i uništava svoj kredibilitet. Tu je, verovatno, i paradoks sadašnje situacije. A paradoks je u tome što dedolarizacija dobija stalne podsticaje i od samog emitenta“, istakao je premijer, prenosi Sputnik.

0 comments

Globalne berze