Enter the e-mail where we will send you an activation code


Mask: Niko nije promenio svet radeći 40 sati nedeljno

Sinteza Sinteza
pre 8 mes.
Mask: Niko nije promenio svet radeći 40 sati nedeljno

Elon Mask ponovo privlači pažnju na Twitteru. Ovaj put, naime, napisao je da bismo, ako zaista želimo da promenimo svet, trebalo da radimo 80 sati nedeljno.

Govoreći o kompanijama koje vodi - Tesle, SpaceX, The Boring Company i Neuralink - Mask je napomenuo - "Znam da je lakše raditi na nekim drugim mestima, ali niko do sada nije promenio svet radeći 40 sati nedeljno.“

Kada su ga na Twitteru upitali koliko sati rada je potrebno za tako nešto, Mask je odgovorio: "Zavisi od osobe do osobe, ali bilo bi dovoljno 80 sati. Ponekad i 100. Osećaj težine rada se eksponencijalno povećava nakon 80 sati rada nedeljno.“

Elon Mask je, inače, ovog meseca opisao za tehnološki portal Recode kako radi otprilike 120 sati nedeljno, a kako su zaposleni u Tesli znali ove godine da po potrebi "potegnu" i 100 sati kada je izlazio automobil Model 3 sedan. Napomenuo je i da Tesla ne bi preživela na tržištu da se ne radi tako puno. 

Neki zaposleni kompanije Tesla rekli su za Business Insider kako zaista previše rade, dok su neki izjavili da im više odgovara da su na poslu 70 ili više sati nedeljno, prenosi portal Index.

0 comments

Globalne berze