Enter the e-mail where we will send you an activation code


Kina uzvratila, zemljotres na berzama

CNBC CNBC
pre 10 mes.
Kina uzvratila, zemljotres na berzama

Kina nije dugo čekala na odgovor američkom predsedniku Donaldu Trampu, a finansijska tržišta su uzdrmana usled straha od poremećaja u globalnoj trgovini.ž

Finansijska tržišta su pala usled zabrinutosti zbog narastanja tenzija koje bi mogle da poremete globalno najobimnije bilateralne trgovinske odnose ili da dovedu do toga da i druge zemlje podignu uvozne barijere.

Američke berze su pale. U Aziji, glavni indeks Tokijske berze se stropoštao za neverovatnih 4,6 odsto, dok je kompozitni indeks Šangajske berze potonuo za 4,5 procenata. 

Dolar je oslabio na 104,85 jena jer su se investitori okrenuli ulaganju u japansku valutu, koja se smatra "sigurnim utočištem" od rizika. 

Ministarstvo trgovine je navelo da je današnja lista vezana za Trampove tarife na čelik i aluminijum, a kompanije već razmatraju posledice od potencijalnih poremećaja do kojih bi mogao da dovede krupniji problem koji se odnosi na optužbe da Kinezi kradu američku intelektualnu svojinu ili prisiljavaju kompanije iz SAD da im predaju tehnologiju.

0 comments

Globalne berze