Enter the e-mail where we will send you an activation code


Goldman Saks po treći put menja mišljenje o kriptovalutama

Sinteza Sinteza
pre 11 mes.
Goldman Saks po treći put menja mišljenje o kriptovalutama

Masovna prodaja na tržištu kriptovaluta, koja je proteklih meseci izgubila skoro 500 milijardi dolara vrednosti, mogla bi da se pogorša, tvrde iz Goldman saksa.

Malo je verovatno da će preživeti većina valuta u sadašnjem obliku, a investitori bi trebalo da se pripreme za to, odnosno da izgube svu svoju imovinu, rekao je šef Goldmanovog odeljenja za investiciono istraživanje Stiv Strongin.

"Brine me visoka korelacija različitih kriptovaluta“, rekao je on i dodao: 

"Suprotno od onog što bi se očekivalo na racionalnom tržištu, izgleda da nove valute ne smanjuju vrednost starih, sve se čini kao da se kreću kao jedna klasa“. 

Prema njegovim rečima, teško da će biti dobitnika od kriptovaluta, ali je određeni nivo konsolidacije moguć. Kada se to dogodi, tokeni će izgubiti popularnost i spašće na nulu, ostavljajući investitore bez ičega, kaže Strongin. 

"Ovo je zapravo važna razlika između kripto i drugih valuta: ako vlada na primer odluči da ukine valutu, obično će stvoriti neku zamenu“. 

On takođe kaže da današnjim virtuelnim valutama nedostaje dugoročna snaga zbog usporavanja transakcija, bezbednosnih izazova i visokih troškova održavanja. 

Ipak, dodao je da Goldman ostaje optimista u pogledu toga kako blokčejn može da učini preduzeća efikasnijim, naročito bankarska.

Da podsetimo, Goldman Saks je na početku euforije kada je tržište raslo imao negativan stav zatim je taj stav ubrzo promenjen u jako pozitivan, a sada je pesimizam ponovo zastupljen među analitičarima ove investicione banke.

0 comments

Globalne berze