Enter the e-mail where we will send you an activation code


Dolar miruje, tržišta oprezna

Sinteza Sinteza
pre 7 mes.
Dolar miruje, tržišta oprezna

Dolar je u sredu uglavnom mirovao, pošto su tržišta ostala oprezna zbog moguće eskalacije trgovinskog konflikta izmedju SAD i Kine, a u okolnostima sve većeg slabljenja juana.

Ostale valute jedva da su zabeležile bolje rezultate, pri čemu je evro bio pod pritiskom zbog informacija da će Evropska centralna banka srezati prognoze rasta na današnjem monetarnom sastanku, dok je britanska funta već duže vreme pod uticajem domaćih političkih problema.

U odnosu na korpu valuta, dolar je oslabio za 0,1 procenat, tako da je dolarski indeks iznosio 95,13 poena, udaljivši se od tronedeljnog maksimuma od 95,74 poena zabeleženog prošle nedelje.
Dolar je ojačao u protekle dve nedelje za skoro 1,0 procenat, čime je njegov rast u proteklih šest meseci premašio 6,0 procenata.

Evro je skliznuo naniže za 0,1 procenat na 1,1591 dolara, pošto su podaci pokazali da je proizvodnja u evrozoni u julu pala drugi uzastopni mesec, i to više nego što je očekivano.

Domaće medjubankarsko devizno tržište otvorilo se u sredu na nivou od 118,20/50. Tokom prepodnevnog dela trgovanja dinar je bio stabilan.

Obim zabeležen na medjubankarskom tržištu do 12,30 časova iznosio je 4,3 miliona evra po prosečnom kursu od 118,4650. Tokom popodnevnog dela trgovanja nije bilo promena. Tržište se zatvorilo na nivou od 118,20/50.

Obim na medjubankarskim prekonoćnim pozajmicama (BEONIA) iznosio je 1.040 miliona dinara na nivou od 1,90 do 1,95, prenosi Tanjug.

0 comments

Globalne berze