Enter the e-mail where we will send you an activation code


Bitkoin menjačnica- Opljačkani i bankrotirali po drugi put

Bloomberg Bloomberg
pre 10 mes.
Bitkoin menjačnica- Opljačkani i bankrotirali po drugi put

Da nije sve savršeno u virtuelnom svetu kriptovaluta podsetili su nas hakeri u Južnoj Koreji.

Bitkoin menjačnica Youbit bankrotirala je nakon neverovatne pljačke.

Iako je bitkoin sinonim za brzu zaradu, postoje rizici koji otkrivaju ranjivost ove kriptovalute. To su na najgori način saznali vlasnici korejske bitcoin menjačnice Youbit. Oni su prinuđeni da podnesu zahtev za bankrot nakon što su ih hakeri po drugi put ove godine opljačkali. Prošlog aprila lopovi su ukrali preko 35 miliona dolara u kriptovalutama, dok se tačan iznos poslednje pljačke ne zna, niti kako je izvedena. 

Zna se samo da su ovog puta izgubili 17% sredstava, što je bilo previše da bi se oporavili. Posledica ovoga je da će korisnicima biti smanjena sredstva na 75% vrednosti, što znači da treba da budu srećni ako uspeju da uopšte izvuku svoje pare. Južnokorejska agencija za internet i bezbednost je izdala saopštenje da policija radi na slučaju i da još ne znaju ko je odgovoran.

Severna Koreja pljačka bitkoin?

Ipak, nezvanično se uveliko optužuje Severna Koreja koja izgleda ima izuzetno jaku hakersku armiju. Bitkoin i hakerske manipulacije mogle bi oporave ekonomiju najzatvorenije zemlje na svetu. Iako je reč o manjoj menjačnici, ovo je samo još jedan znak kako je ceo virtuelni posao sa kriptovalutama veoma ranjiv. Severna Koreja je demantovala da mima bilo kakve veze sa bitcoin pljačkama, ali i WannaCry hakerskim napadima.

0 comments

Globalne berze