Enter the e-mail where we will send you an activation code


Rusi ne daju na njihov račun, a šta je sa Evropom?

CNBC CNBC
pre 9 mes.
Rusi ne daju na njihov račun, a šta je sa Evropom?

Pravni spor ruskog giganta u proizvodnji gasa Gasproma i Ukrajine ne predstavlja rizik po tranzit gasa iz Rusije ka Evropskoj uniji, koji ostaje pouzdan.

To je izjavio za TASS portparol ruskog Ministarstva energetike. 

Navodi se da je portparol tog ministarstva prokomentarisao telefonski razgovor ministra energetike Rusije Aleksandra Novaka sa potpredsednikom Evropske komisije Marošem Šefčovićem, navodeći da je "ministar Novak uverio (Šefčovića) da ne postoji nikakva pretnja po snabdevanje Evrope ruskim gasom". 

"Tranzit ostaje pouzdan kao i do sada. Sve dok ugovori između Gasproma i Nafrogasa ne budu okončani na sudu, ne postoji rizik po tranzit gasa kroz Ukrajinu", kazao je portparol ruskog Ministarstva energetike. 

Naveo je da je Šefčović preneo Novaku zabrinutost Ukrajine u vezi sa presudom Arbitražnog suda u Stokholmu i da su se njih dvojica dogovorili da u vezi s ovim pitanjem ostanu u bliskom kontaktu. 

Zamenik generalnog direktora Gasproma Aleksandar Medvedev potvrdio je ranije da je ta ruska kompanija pokrenula proceduru raskida ugovora sa ukrajinskom energetskom kompanijom Naftogas u Arbitražnom sudu u Stokholmu, preneo je Rojters. 

0 comments

Ekonomija