Enter the e-mail where we will send you an activation code


Raj za kriptovalute, Lukašenko legalizovao sve

Bloomberg Bloomberg
pre 12 mes.
Raj za kriptovalute, Lukašenko legalizovao sve

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko potpisao je liberalni zakon koji ukazuje na državnu podršku blokčejnu i kriptovalutama.

Prema novom zakonu, sve transakcije i prihod od kriptovaluta (uključujući i rudarenje) oslobođene su plaćanja poreza na idućih pet godina.

Lukašenko je time postavio okvire takozvanog "Razvoja digitalne ekonomije" Belorusije. Cilj zakonodavstva je uklanjanje birokratije koja bi mogla potencijalno ometati implementaciju blokčejna, i daje okruženju zeleno svetlo za razmenu kriptovaluta. 

Pored toga, beloruski "HTP"- tehnološki raj, koji je kreirao Lukašenko u stilu Silikonske doline, koji će imati privilegije da privlači sredstva putem ICO-a i koristi kriptovalute pri cirkuliranju transakcija stanovništva. 

Lukašenko je objasnio da je glavni cilj kreiranje uslova da globalne IT kompanije dođu u Belorusiju, te tamo otvore svoje kancelarije, razvojne centre i kreiraju popularne svetske digitalne proizvode. 

Ovom odredbom su legalizovane kriptovalute, javna ponuda tokena (ICO) i pametni ugovori. Ovim je Belorusija legalizovala transakcije u kriptovalutama. Ovo bi moglo poboljšati ekonomiju ove države, jer će privatni sektor privući strane investitore i kompanije u ovu bivšu sovjetsku ekonomiju.

0 comments

Ekonomija