Enter the e-mail where we will send you an activation code


Kineska maloprodaja prestigla SAD

Sinteza Sinteza
pre 9 mes.
Kineska maloprodaja prestigla SAD

Vrednost kineske maloprodaje u ovoj godini će biti oko 5.600 milijardi dolara, što je za 100 milijardi dolara više nego u SAD.
Prema istraživanju konsultantske kompanije "eMarketer", rast bogatstva kineske populacije i ubrzani razvoj trgovine preko interneta pokrenuli su maloprodajnu eksploziju u toj zemlji

"Poslednjih godina kineskim potrošačima povećani su prihodi i milioni Kineza postali su nova srednja klasa. Rezultat toga je nagli porast kupovne moći i prosečne potrošnje po osobi", kaže Monica Peart iz "eMarketera", navodi poslovni.hr. 

Procene konsultantske kuće naglašavaju da svetskim brendovima kinesko tržište postaje sve važnije, čak i u slučaju da rast svetske ekonomije uspori. Kina je već sada najveće svetsko tržište automobila i pametnih telefona. 

Razlika između kineskog i američkog maloprodajnog tržišta povećavaće se i u narednih godina, a pritom će kineska ekonomija brže rasti do 2022. godine, navodi se u procenama "eMarketera". 

Najveće kineske kompanije za trgovinu putem interneta "Alibaba" i "JD.com" odigrale su ključnu ulogu u eksplozivnom rastu. Očekuje se da će u ovoj godini kupovina kineskih potrošača preko interneta iznositi 35 odsto ili oko 2.000 milijarde dolara, dok će američki potrošači tim putem ostvariti tek 11 odsto ukupne kupovine, objavio je "eMarketer".

0 comments

Ekonomija