Enter the e-mail where we will send you an activation code


Kina donekle smiruje strasti - ovo je poruka SAD i svetu

Reuters Reuters
pre 12 mes.
Kina donekle smiruje strasti - ovo je poruka SAD i svetu

Kina će dodatno produbiti reforme i zaštititi globalni sistem slobodne trgovine, kaže kineski premijer Li Kećijang prema saopštenju koje je objavila Vlada Kine

"Kina će, takođe, nastaviti da promoviše trgovinu i liberalizaciju investicija", rekao je Li u razgovoru sa singapurskim kolegom Li Hsienom Longom na sastanku u kineskoj prestonici, prenosi agencija Rojters. 

Zamenik kineskog ministra trgovine Chan Kiming je nešto ranije poručio da Kina ne želi da učestvuje u trgovinskom ratu, ali da ga se ne plaši. 

Prethodno je američki predsednik Donald Tramp izneo predviđanje da će Kina ukinuti trgovinske barijere i izrazio optimizam da će, uprkos napetostima, dve najveće svetske privrede postići sporazum o intelektualnoj svojini. 

Kako podseća Rojters, Vašington i Peking su jedan drugom poslednjih dana zapretili uvođenjem carina na proizvode čiji se uvoz meri desetinama milijardi dolara. 

Tramp je, na svom tviter nalogu, napisao da će "Kina srušiti svoje trgovinske barijere, jer je to ispravna stvar" i dodao da će "carine postati recipročne i da će biti postignut sporazum o intelektualnoj svojini".

0 comments

Ekonomija