Enter the e-mail where we will send you an activation code


Bankari mole: Ukinite radnu vizu

Bloomberg Bloomberg
pre 8 mes.
Bankari mole: Ukinite radnu vizu

Globalne banke u Britaniji zalažu se za ukidanje specijalnih radnih viza nakon Bregzita, kako bi londonski Siti sačuvao poziciju vodećeg finansijskog centra.

To su rekla za Rojters dva izvora iz bankarske industrije.

Bankari traže novi aranžman prema kojem bi personal iz inostranstva koji se upućuje u Britaniju na manje od šest meseci mogao slobodno da dolazi i odlazi bez obaveze da podnosi zahtev za radnu vizu pre putovanja, navode izvori, čija imena britanska agencija nije objavila. 

Ovaj predlog je osnovna preporuka u nacrtu dokumenta koji su napravili organizacija "SitiUK", koja promoviše britanski sektor finansijskih usluga, i konsultantska kompanija EY, dodaje se u informaciji. 

Dokument je prosleđen ministarstvima unutrašnjih poslova i finansija i predstavlja najdetaljnije razrađen zahtev britanske finansijske industrije vladi o tome kako oni žele da imigraciona politika izgleda posle Bregzita. 

Direktori u Sitiju, koji je dom globalnih deviznih operacija, trgovanja obveznicama i upravljanja fondovima i gde posluje više banaka nego u bilo kom drugom finansijskom centru, izrazili su zabrinutost zbog toga što bi pooštravanje imigracione politike posle Bregzita moglo da im oteža nalaženje odgovarajućih kadrova. 

Dokument će zvanično biti objavljen za deset dana na jednom događaju na kom će ministarka za imigraciju Kerolin Nouks biti glavni govornik.

0 comments

Ekonomija