Enter the e-mail where we will send you an activation code


Zarada banaka najbolja za deceniju, Kostić na vrhu

B92 B92
pre 9 mes.
Zarada banaka najbolja za deceniju, Kostić na vrhu

Banke u Srbiji ostvarile su prošle godine dobit veću od 60 milijardi dinara, što je oko pola milijarde evra, piše Politika.

Tolika zarada banaka najbolja je u poslednjih deset godina, odnosno od početka svetske ekonomske krize, i ostvarena je uprkos drastičnom padu kamata, navodi list. 

Dodaje se da su pri vrhu liste banaka s najvećom zaradom karte promešane. Najveću dobit, od 12 milijardi dinara, ostvarila je AIK banka. Ona je za godinu dana profit skoro utrostručila, čime je sa četvrtog mesta u 2016. godini izbila na prvo u 2017. godini. 

"Banka Inteza skinuta je s trona na kojem je bila godinama i lane je bila na drugom mestu. To, međutim, ne znači da joj je zarada niža. Iz finansijskih izveštaja vidi se da je prošle godine zaradila 11,8 milijardi dinara, što je za petinu više nego 2016. godine", navodi list. 

Na trećem mestu je Komercijalna banka čiji je profit bio 8,1 milijardu dinara, slede Sosijete ženeral banka sa dobiti od 6,6 milijardi dinara, Unikredit sa dobiti od 6,6 milijardi dinara, koliko je zaradila i Rajfajzen banka.

0 comments

Belex