Enter the e-mail where we will send you an activation code


Za kupovinu Budimke zainteresovane 23 kompanije

eKapija eKapija
pre 1 god.
Za kupovinu Budimke zainteresovane 23 kompanije

Multinacionalna kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 23. je u nizu koja je pokazala interesovanje za kupovinu požeške Budimke, piše Blic.

Ta kompanija iz UAE posredstvom jedne advokatske kancelarije iz Novog Sada proteklih dana tražila je i dobila biznis planove preduzeća za pet poslednjih godina, pre nego što je nekadašnji velikan u proizvodnji voćnih, povrtarskih i mesnih prerađevina prestao sa radom.

Informacija kojom raspolažu u Požegi je da su Arapi studiozno sagledali potencijale Budimke i da će njihovo učešće na tenderu znatno dići prodajnu cenu, što je bitno da bi se posle nedavnog proglašenja bankrotstva namirilo što više poverilaca.

Inostrana konkurencija mogla bi da pokvari namere dvojice domaćih igrača koji odavno imaju sve papire o Budimki – Petru Matijeviću i Miodragu Kostiću, koji bi da svoje agrarne imperije prošire u Požegi proizvodnjom sokova, džemova i marmelada.

Pritom, Budimka raspolaže pogonom za preradu mesa i farmama interesantim za Matijevićevu mesarsku industriju, podseća Blic. 

0 comments

Belex