Enter the e-mail where we will send you an activation code


UPPR za Yumco čeka zaključak Vlade Srbije

eKapija eKapija
pre 8 mes.
UPPR za Yumco čeka zaključak Vlade Srbije

Posle zaključka Privrednog suda u Leskovcu i mišljenja Poreske uprave u vezi sa Unapred pripremljenim planom reorganizacije (UPPR) Yumca iz Vranja, čeka se još jedino na zaključak Vlade Srbije kako bi se označio početak primene tog plana, prenose Vranjske.

- Sprovođenje plana reorganizacije treba da označi prekretnicu u poslovanju ovog preduzeća. Preciznije, da Yumco od firme koja predstavlja velikog gubitaša, postane privredni subjekt koji radi sa profitom i posluje neopterećen starim obavezama - objašnjava Branislav Popović, predsednik Nadzornog odbora kompanije Yumco.

On najavljuje mogućnost da sprovođenje plana reorganizacije započne najkasnije do kraja ove godine i da Yumco "dobije novi status".

- Sadašnji status nije dobar, toga smo svesni, pa je svaki drugi, recimo "čista" državna svojina u okviru namenske industrije ili privatizovano preduzeće, bolji od ovog u kome je preduzeće sada - navodi Popović.

Ukupna dugovanja vranjskog Yumca, računajući stare dugove sa relativno visokim kamatama, iznose više od dve milijarde dinara, a račun ovog preduzeća je trenutno blokiran na iznos od oko 445 miliona dinara.

0 comments

Belex