Enter the e-mail where we will send you an activation code


Telenor prodaje posao u Srbiji

B92 B92
pre 3 ned.
Telenor prodaje posao u Srbiji

Norveška kompanija Telenor potvrdila je da postoji interesovanje za preuzimanje njenog poslovanja u mobilnom sektoru u Srbiji, Mađarskoj, Crnoj Gori i Bugarskoj.

"Kompanija Telenor je dobila nezatražene ponude za preuzimanje njenog portfolija poslovanja u Centralnoj i Istočnoj Evropi", navodi se u saopštenju postavljenom na zvaničnoj internet stranici norveške kompanije.

Iz Telenora, koji u Srbiji ima više od tri miliona korisnika, poručuju da bi razmatranje dostavljenih ponuda trebalo da bude završeno do kraja marta, ali i da to neće uticati na njeno poslovanje, klijente i zaposlene. 

"Kompanije Telenora u regionu CIE imaju snažnu tržišnu poziciju i solidne finansijske rezultate, i u prošloj godini su imale udeo od 9,0 posto u ukupnim prihodima Telenor Grupe", navodi se još u saopštenju kompanije. 

Bugarski portal "EUScoop" piše da će poslovanje Telenora na Balkanu biti prodato za dve milijarde dolara. 

Mediji već duže vreme špekulišu sa podatkom da je norveški mobilni gigant u pregovorima sa fondom KKR iz Sjedinjenih Americkih Država o prodaji svog biznisa na Balkanu. Telenor u Srbiji posluje još od 2006. godine kada je za 1,5 milijardi evra kupio Mobi063.

0 comments

Belex